Hogyan fotózzuk le rendelőnket a hirdetéshez?

Hogyan fotózza le rendelőjét?

Ma már egy ingatlanhirdetés mit sem ér, ha nincsenek hozzá fotók. Az első dolog, amin az érdeklődő szeme megakad, az ingatlanról feltöltött kép. Sokszor először csak képeket nézik meg, és csak utána a szöveges információt. Egy jó kép többet mond minden szónál. Ezzel ugyan sokan tisztában vannak, egyáltalán nem mindegy viszont, hogy milyen fotókkal is illusztráljuk ajánlatunkat.

Hogyan fotózzuk le rendelőnket a hirdetéshez?

Mire figyeljen fotózáskor?

Ha nincs lehetőségünk profi fotós felkérni, néhány alapszabály betartásával magunk is készíthetünk megnyerő képeket az eladni/kiadni szánt rendelőnkről. A fotózáskor igyekezzünk minden lényeges információt a lehető legjobb formában bemutatni

Fotózás előtt rakjunk rendet, ez mindennek az alapja. Azon túl, hogy a rendetlenség eleve taszító, csökkenti is a térérzetet, kisebbnek tűnhet az adott helyiség.

Nagyon fontos, hogy jól válasszuk meg a fotókészítés időpontját. Mindenképpen napközben, világosban készítsük a képeket, a természetes fény nagyon pozitív hatással van az ingatlan megítélésére. Sötét ingatlant senki nem bérel szívesen, így ha nem érezzük elég világosnak a rendelőt még nappal is hasznos lehet felkapcsolt villany mellett vagy vaku segítségével fotózni. Utóbbi esetében fontos viszont, hogy fényes, tükröződő eszközökön, felületeken ne alkalmazzuk.

A képeken semmiképpen ne szerepeljenek emberek, állatok, ezek csak elterelik a figyelmet a lényegről és komolytalanná tehetik az ajánlatot.

A fényképeket javasolt olyan szögből (sarokból, ajtóból) készíteni, ahonnan rendesen belátni a teret. Sajnos sokszor kapunk olyan fotókat, amin csak egy ajtó, vagy ablak szerepel, és nem látszik maga a tér!

Amennyiben több helyiséggel is rendelkezik az ingatlan, úgy szintén hasznos lehet, ha a képen jól látható a terek egymáshoz képest való elhelyezkedése. Minden helyiségről, még a mellékhelyiségről is készítsünk fotót. A bérlőknek nagyon sokat elárul a rendelőről a legkisebb helyiség.

Olyan hirdetés esetében, ahol berendezéssel együtt kínáljuk a rendelőnket, a fontosabb eszközöket (pl. fogorvosi szék), bútorokat közelebbről is lefotózhatjuk.

Ha az ingatlan környéke rendezett, megfelelő időjárási viszonyok mellett készíthetünk 1-2 képet kívülről is. Egy rendelő esetében sem mindegy a környezet, ezzel is segíthetjük az érdeklődőt a számára legmegfelelőbb ingatlan kiválasztásában.

Milyen fotókat küldjünk a kiadorendelo.hu oldalnak?

Ha elkészültünk a fotózással, válogassuk ki azokat a képeket, amelyek a legjobban sikerültek és igyekezzünk úgy válogatni, hogy átfogó képet adjanak az ingatlanról.

A képek mellé alaprajzot is érdemes küldeni, mert nagyon hasznos információt hordoz a lehetséges bérlők és vásárlók számára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Nyomja meg az ESC bilentyűt a bezáráshoz