Egészségügyi weboldaltervezés

Gyors, hatékony e-kommunikációs integrált megoldásokkal állunk rendelkezésére:

 • A webanalízissel kulcsfontosságú adatok, információk kerülnek birtokába weboldaláról. Szeretné tudni, hogy hányan látogatják oldalát, milyen kulcsszavakkal találnak az Ön oldalára az internetezők? Küldje el weboldala elérhetőségét és az elemzés alapján megmondjuk hogyan fejlessze tovább honlapját.
 • Van weboldala de nem hoz elég látogatót? Szeretné megtöbbszörözni weboldala látogatottságát néhány hét alatt? Mi erre is tudunk megoldást! A keresőoptimalizálás segítségével könnyedén a keresőoldalak elejére ugorhat oldala, amely azért hasznos funkció, mert a legtöbb felhasználó csak az első oldal eredményeit tekinti meg.
 • Szeretne még több látogatót az oldalára? Szeretné, ha webáruház termékeire rátalálnának az internetezők? Adjon fel Google Ads hirdetéseket, melyekkel költségektől függetlenül megjelenítheti hirdetéseit, és csak akkor kell fizetnie, ha felhasználók a hirdetéseire kattintanak.
 • Hírlevél rendszerünkkel hatékonyan és egyszerűen küldhet ki több ezer levelet akár egy klikkeléssel. Integrált rendszerünk segítségével könnyedén kommunikálhat partnereivel, egyéni partnerlistákat, hírlevél küldő sablonokat hozhat létre.
Egészségügyi weboldaltervezés

Velem együttműködve megtudhatja melyek az

 • Eredményes és profi weblap kritériumai
 • Adatbázis építés szabályai és eszközei
 • Közösségi média szerepe a gyógyításban
 • Közösségi média használatának előnyei és veszély forrásai a web 2.0 eszközök orvosi alkalmazásában
 • A blog szerepe a közösségépítésben
 • Látogatottság növelésének eszközei
 • Keresőoptimalizálás szerepe és a Google Ads kampány jelentősége
 • E-mail hírlevél alkalmazásának titkai
 • Sms kampányok hatékony kivitelezése

Miért van szükség egy jó weboldalra?

Ma már sokféle weboldal létezik. Az első feladat, hogy eldöntsük, nekünk mire van szükségünk, konkrétan mit szeretnénk a weboldallal elérni, mi a célunk. Az ingyenes megoldásoktól a milliós nagyságrendig kaphatunk ajánlatot különféle weblapkészítő cégektől. Nem mindegy, hogy egy online prospektust rakunk fel vagy egy webáruházat készíttetünk. Az is befolyásolja az árat, hogy milyen szolgáltatást nyújtanak számunkra. Azt is tisztázni kell, hogy egy keresőoptimalizálásra technikailag felkészített oldalt kapunk-e a pénzünkért vagy egy kész keresőoptimalizált oldalt. Nem ugyanaz a kettő! Mielőtt weboldal készítőt választunk, tájékozódjunk, nézzük meg a referencia oldalait. Látogassuk meg az általa készített oldalakat és teszteljük, például az általunk feltételezett kereső vagy kulcsszavakra behozza-e az adott oldalt a Google keresője.

Kinek készül a weboldalunk – célcsoport meghatározás

Mielőtt weboldal készíttetésre szánjuk el magunkat először határozzuk meg ki a mi célcsoportunk, kinek készítjük a weboldalt. Milyen nyelvezettel, tartalommal, megjelenéssel érdemes feléjük kommunikálni.  Azok a felhasználók, akiknek átfogó ismereteik vannak az adott témakörrel kapcsolatban, lehet, hogy más nyelvezetet használnak, mint azok, akik még újak a témakörben. Figyelembe kell vennünk az ilyen jellegű keresési különbségeket is és tartalom írásakor számolni kell ezzel. Nézzük meg, hogy a leendő klienseink várhatóan milyen problémákkal keresnek fel bennünket. Számukra nyújtson megoldást az oldalunk. Találjuk ki mi az a „haszon, előny” amit kapnak, ha minket választanak. Érveljünk, miért minket válasszanak. Ehhez tudnunk kell mi az erősségünk, mi az a versenyelőny, amit nyíltan vállalhatunk és kommunikálhatunk a nyitó oldalon.

Illeszkedjen a stratégiánkba és az arculatunkhoz

A weboldal nem csak önmagáért van, hanem illeszkednie kell a cég stratégiába, amit követünk, hogy elérjük a célunkat. A weboldal egy eszköz, amin keresztül kommunikálunk, és mint értékesítési csatorna is használjuk. Találjuk ki, miért van szükségünk weboldalra és ne másoljuk le a korábbi versenytárs weboldalakat. Azokat csak azért nézzük meg, hogy lássuk ki a konkurencia és mit csinál jól vagy rosszul. Ami a másik erőssége azt szárnyaljuk túl, valamilyen plusz szolgáltatással, ha pedig gyengeségére akadunk, annak „örüljünk”, hogy nekünk van mit jobban csinálni és kiemelkedhetünk a versenytársak közül. Ne feledjük, a marketing tevékenységünk célja nem lehet más, mint kiemelkedni a tömegből és megkülönböztetni magunkat a többiektől. Azáltal, hogy egyedi arculatot adunk magunknak a páciensek számára beazonosíthatóak leszünk. Segítenünk kell a pácienseket, hogy tudjanak választani. Több számukra egyforma szolgáltatásból melyiket válasszák? Valószínű ahhoz fognak bejelentkezni ahol a weblapon olvasottak alapján megszólítva érzik magukat, azonosulni tudnak a problémájukkal és úgy érzik, személyre szólóan megoldást kapnak a panaszaikra.

A legfontosabb szempontok egy weboldal kialakításánál

A legfontosabb szempontok egy weboldal kialakításánál

A szolgáltatásunk profilja elsőre jöjjön le a látogatók számára: Mivel az internetezők többsége információszerzésre használja a világhálót, ezért  a nyitó oldalról egyből derüljön ki, mivel foglalkozunk, milyen szolgáltatást nyújtunk. A szükséges tartalmakat a lehető leggyorsabban és legegyszerűbben szeretnék megtalálni, ezért sehol sem időznek többet a kelleténél, folyamatosan keresik a legjobb megoldást. Ahol rövid időn belül (ez általában legfeljebb 10-30 másodperc) nem kapnak választ kérdéseikre, új weboldalakon próbálnak tájékozódni. Tehát nincs idő köszöntőkre, és cégbemutatókra ezeket tegyük el egy másik oldalra, senki nem arra kíváncsi mikor alakult a cégünk, hanem a látogatót az érdekli, mit kap, ha a mi szolgáltatásunkat veszi igénybe. Tipikus hiba, hogy értékes címsorokat a kereső motor számára semmit mondó tartalommal töltünk fel pl. „Üdvözöljük weboldalunkon, örülünk, hogy minket olvas stb.”  Ehelyett térjünk a lényegre és tömören adjuk el magunkat és a szolgáltatásunkat. Miért fontos hogy az első pár címsor hatásos legyen? Azért, hogy tovább olvassák oldalunkat. Legyenek szembetűnőek a szolgáltatásaink, áraink és elérhetőségeink. Legyen egy olyan menüpont ahol magáról a kineziológiáról érthetően írunk klienseink számára, továbbá bármilyen eredeti, új csak ránk jellemző megoldást tegyünk fel a weboldalunkra. Amennyire csak lehet, legyen egyszerű és könnyen áttekinthető az oldal szerkezete. Nincs annál rosszabb egy weboldal tulajdonosa számára, mint amikor azt tapasztalja, hogy a látogatók éppen csak rápillantanak a nyitó oldalra, és nem kíváncsiak a sok-sok munkával megírt belső tartalomra. Ez már a webergonómia területe, melyben szakember szintén tud segíteni, hogyan legyen felhasználóbarát a weboldalunk.

Esetleírás: Erősítsük a bizalmat, hogy mások véleményét hitelesen közöljük az oldalunkon. Gyógyult eseteket sorakoztathatunk fel, előtte és utána fotókkal illusztrálhatjuk a gyógyító munkánkat, köszönő leveleket tehetünk közzé, mindezt az érintettek hozzájárulásával.

Időpontkérés: Adjunk azonnali lehetőséget az online bejelentkezésre. Ennek is több formája van. Az egyszerűbb módszer, amikor megadja a páciens az adatait és rövid panaszleírás után elküldi a levelet a címünkre. Mi visszahívjuk és időpontot egyeztetünk. Erre azért van szükség, mert van olyan célcsoport, aki kizárólag interneten intézi az ügyeit és őket így érhetjük el. Az online bejelentkezés fejlettebb (de drágább) formája mikor kihagyjuk a személyt a gépezetből és a számítógépes rendszer automatikusan befoglalja a bejelentkezés időpontját. Ebben az esetben már csak akkor találkozunk a klienssel, amikor megjelenik az adott időpontban a rendelésünkön, vagy fogadóóránkon.

Regisztráció: A látogatók többsége mielőtt szolgáltatást választana több weboldalt is megtekint. Ne feledjük azért tekintette meg a mi oldalunkat, mert érdekli a tevékenységünk vagy valamilyen problémájára úgy gondolta nálunk talál megoldást. Tehát ne engedjük el! Ha rögtön nem is jelentkezett be rendelésünkre azért még fontos információkat gyűjthetünk a potenciális klienseinkről. Ezt azzal is ösztönözhetjük, hogy regisztrálásáért valamit adunk cserébe pl. kedvezményre feljogosító kupont vagy hírlevelet. A későbbiekben költséghatékonyan megkereshetjük és megpróbálhatjuk bevonni a tevékenységünkbe. Fontos, hogy az adatbázis építés és a direkt marketing szabályait és az erre vonatkozó törvényeket tartsuk be!

Fotó galéria és videó: Szolgáltatásunk sokak számára ismeretlen és megfoghatatlan. Minél többféle szolgáltatást mutassunk be fényképek és videó segítségével, annak érdekében, hogy a kliens lássa hol történik a szolgáltatás és ott mi fog vele történni. Csökkenthetjük félelmeit az egyes kezelésekkel, gyakorlatokkal kapcsolatban. A kliens együttműködőbb lehet, ha tudja, mire számíthat.

Gyakran ismétlődő kérdések: Ide szükséges azokat a kérdéseket feltenni válaszokkal együtt, amelyek általában mindenkit érdekelnek. Magunknak is segíthetünk azáltal, hogy a kliens a weboldalunkon megtalálja a választ az őt érdeklő kérdésekre.

Bemutatkozás: Adjuk az arcunkat a tevékenységünkhöz valamint mutassuk be szakmai múltunkat, tapasztalatainkat. A bemutatkozás legyen őszinte, olyan mintha személyesen beszélgetnénk a pácienssel, klienssel, érezze megszólítva magát.

Interaktív: A weboldalunk ne egy prospektushoz hasonlítson, legyen kommunikatív és interaktív. Lehessen véleményt beírni vagy azonnal kérdéseket feltenni, amire a „szakértő” válaszol. Az oldal a közösségi médiával (pl. Facebook), vagy blogokkal összekapcsolva azonnali interakciót biztosítson, további számos lehetőséget hagyva a felhasználónak.

Ingyenes vagy fizetős egészségügyi weboldalt válasszunk

Ingyenes weboldal nincsen, hiszen tudjuk, semmi sincsen ingyen. Elgondolkodtunk-e már azon vajon miért használhatjuk ingyen a levelező rendszerek nagy részét, mint pl. a www.gmail.com oldalt? Hát persze az információért, amit mi magunk önként szolgáltatunk a rendszer számára. A rendszer pedig eladja a hirdetők felé a tőlünk nyert információt, hogy hatékonyan megtalálja a célcsoportját. Ezért van az, hogy amikor levelezünk a témához kapcsolódó hirdetések jelennek meg a képernyőnkön. Így van ez az ingyenes weboldalakkal is. Számolnunk kell azzal is, hogy oldalunkon nem kívánt hirdetések jelenhetnek meg, korlátozott a lehetőségek száma és nem bővíthető tetszés szerint. Ma már egy cég sem engedheti meg, hogy kizárólag egy ingyenes weboldallal jelenjen meg, mert ez komolytalanságot sugall. Ha saját oldallal jelenünk meg, ami egyediséget hordoz az versenyelőnyként jelenik meg a többi versenytárshoz képest. Egy igazán profi weboldal befektetésnek számít, ami egy idő után pénzt hoz és nem visz, vagyis profitot termel! Akik egyáltalán nem tudnak költeni saját weboldalra javaslom, hogy használják az ingyenes megjelenést, hogy mégis elérhetők legyenek az interneten. Ha készen vagyunk a weboldalunkkal, 2 lehetőséget javaslok a látogatók számának növelésére. Az egyik a rövid távon is gyors eredményt hozó Google Ads kampány indítása, a másik a hosszabb távon működő a keresőoptimalizálás (SEO).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Nyomja meg az ESC bilentyűt a bezáráshoz

Facebook business guide 2023

Képben vagy a 2023-as Facebook business trendekkel?

Légy részese a változásoknak és az új hullámoknak, keress kapcsolódási pontokat a közönségeddel. Csak ennyi az egész? Dehogyis!

A business guide segít abban, hogy maximálisan kihasználd üzleti Facebook profilodat!

"*" a kötelező mezőket jelöli

Név*

Ezt az oldalt a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és szolgáltatási feltételei érvényesek.

Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.