A VILÁG EGYIK ELSŐ PHILIPS MULTIVA 1,5T MR-BERENDEZÉSÉT ÁLLÍTOTTÁK BE GYŐRÖTT

Új Philips Multiva 1,5 T MR-berendezést helyeztek üzembe a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban működő Diagnoscan Magyarország (korábbi nevén Euromedic Diagnosztika) központban.

2013. november 7. A Diagnoscan Magyarország a Philips-szel szoros együttműködésben új MR berendezést telepített a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban lévő egységébe.  „A készülék kiválasztásánál arra törekedtünk, hogy a lehető legszélesebb spektrumú vizsgálati körre alkalmas, olyan modern berendezés kerüljön a korábbi berendezés helyére, amely a következő évtizedre méltó partnere lesz a Petz Aladár Kórháznak.”  – hangsúlyozta Dr. Kardos Lilla, a Diagnoscan Magyarország vezérigazgatója.

„Jelenlegi ismereteink szerint a 1,5 Teslás MR az, amely a betegek legnagyobb részét megfelelő szinten, minőségben és gyorsaságban tudja ellátni. Egy olyan intézményben, ahol akár ortopédiai, akár érsebészeti, idegsebészeti implantátumokat helyeznek be, olyan MR-t kell működtetni, amelyben az ilyen betegek vizsgálatát, terápiás követését is meg lehet oldani. Ezért döntöttünk egy 1,5 T térerejű, modern, szoftveres háttérrel nagyon jól felszerelt MR-berendezés mellett.” – emelte ki Dr. Szatmári Ferenc, a győri Diagnoscan központ orvos igazgatója.

A Multiva 1,5 T MR-berendezés kiemelkedő minőségű és megbízható. Nagy, 60 cm-es nyílása 53 cm-es homogén képalkotó látómezőt tesz lehetővé. A tizenhat csatornás RF-tekercseknek köszönhetően sokkal részletgazdagabb képeket kaphatunk. A páciensek számára is feltűnik a változás: az új berendezésnek köszönhetően a korábbi 30 perces vizsgálati ciklust sikerült 20 percre lecsökkenteni.

„Egy megyei kórházban feltétlenül szükséges, hogy a képalkotó diagnosztikai szakma meg tudjon felelni azoknak a magasabb igényeknek, amelyeket a klinikusok fogalmaznak meg. A Euromedic Diagnosztika eddig is magas szakmai ellátást biztosított a Siemens Definition AS+ 128 szeletes CT-berendezéssel, a múlt évben telepített digitális mammográffal, és ezzel a fejlesztéssel a legmodernebb MR diagnosztika is elérhetővé vált számunkra.” – nyilatkozta Dr. Tamás László János, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgatója.

Az eddigi tapasztalatok alapján a Petz Aladár Kórház idegsebészei, ideggyógyászai és belgyógyászai nagyon elégedettek az új MR-berendezésen készülő vizsgálatokkal. A Diagnoscan Magyarország fennállása elmúlt 22 évében 13,5 milliárd forint értékű beruházást tett különböző központjaiban.

A Diagnoscan Magyarországról

A Diagnoscan Magyarország (korábbi nevén Euromedic Diagnosztika) Budapestről indult, ma pedig már az Európa 15 országában működő nemzetközi cégcsoport, a Euromedic International tagja. Az elmúlt huszonkét évben a vállalat 13,5 milliárd forintot fektetett be Magyarországon különböző fejlesztésekbe, a szolgáltatások bővítésébe. Jelenleg a társaság 11 diagnosztikai központot működtet országszerte, összesen 450 munkatársa van. Szolgáltatásai a képalkotó diagnosztikai, azaz a radiológiai és izotóp diagnosztikai vizsgálatokra terjednek ki. Az elvégzett vizsgálatok megközelítőleg 95 százalékára az állami egészségügyi ellátás keretében kerül sor.

www.diagnoscan.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Nyomja meg az ESC bilentyűt a bezáráshoz