Polarizált fényterápiával a felső légúti betegségek ellen

Ősszel és télen nem csupán a fényhiány okozta rossz hangulat, fáradékonyság, ingerlékenység keserítheti meg a hétköznapokat, hanem az erre az időszakra jellemző felső légúti betegségek is. Az 1980-as években azonban egy magyar kutató, Fenyő Márta felfedezte, hogy a lokálisan alkalmazott polarizáltfény-terápia az élő szervezetre kedvező hatásokat gyakorol – ennek a teljes testfelületre kiterjesztett változata pedig a humán alkalmazás esetében jelentős mértékben serkenti a szervezet öngyógyító képességét. Ez a felfedezés a tapasztalatok szerint kiválóan alkalmazható a felső légúti problémák kezelésére is.

Az egész testfelületen alkalmazott polarizáltfény-kezelések úgy képesek erősíteni a szervezet ellenálló képességét, hogy ez a speciális fény 1 cm mélyen behatol a bőrfelszín alá, ezáltal eléri a kapilláris erekben keringő vért, így beindulnak a szervezet immunitásért, védekezésére felelős erői. A fényágy rendszeres, kúraszerű használatával tehát mobilizálni lehet a szervezet öngyógyító folyamatait, így hatékonyan léphet fel egyes egészségügyi panaszokkal szemben. A Sensolite fényágy tehát komplex módon lehet képes segíteni a különböző egészségügyi problémákon, legyen szó akár felső légúti betegségekről, bőrproblémákról, ízületi bántalmakról.

A polarizált fényterápiát több orvos, köztük Dr. Madarasi Anna, a Szent János Kórház Budai Gyermekkórházának osztályvezető főorvosa is alkalmazza. Tapasztalatai szerint gyermekek esetében is javulást sikerült elérni a felső légúti problémák esetén, valamint a kezelés hatására a korábban sokat betegeskedő gyerekek kevesebbet hiányoztak az iskolából, óvodából.  A Sensolite fényágy rendszeres használatával a felső légúti betegségek tehát megelőzhetőek, de a már létrejött betegség gyógyulási folyamatának gyorsítására, és a szövődmények kialakulásának kivédésére is alkalmazható. A felső légúti panaszokkal (allergia, megfázás, hörghurut, asztma, középfül-gyulladás, stb.) küzdő gyermekek 80%-a nagyon jól reagált a preventív kezelésre, ezt a visszatérő betegségek számának és egyes esetekben az igénybevett, szükségessé vált antibiotikumok mennyiségének jelentős csökkenése mutatta.

Az országos statisztika szerint a fényágy használóinak jelentős része (kb. 22%) valamilyen felső légúti megbetegedés miatt kezdi el a Sensolite fényterápiát, míg további 8% bőrproblémájára keres megoldást. A fényágyat igénybe vevők 40%-a pedig a legkülönbözőbb gondokkal küzd: sokan jönnek műtét utáni rehabilitációjuk miatt; sebek, hegek javulását várva, az allergiás időszak „kivédéséért”, vagy éppen változó kori panaszaik harmonizációja érdekében. A Sensolite fényágy hatékonysága különböző betegségek kezelésében nem csak tapasztalati eredményeken alapul, hanem a hagyományos orvoslásban tudományosan igazolt, tanúsítvánnyal elismert evidencia.

Bővebb információért kérjük, látogasson el a www.sensolite.hu weboldalra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Nyomja meg az ESC bilentyűt a bezáráshoz