Vélemények

Legfrissebb hírek

További híreink

Az orvosi rendelő – az építészeti tervezés és kivitelezés speciális esete

Bár sokan úgy gondolják, hogy egy orvosi rendelő kialakítása, kivitelezése és tervezése semmiben nem különbözik egy lakás vagy családi ház átalakításától, felújításától vagy létrehozásától, ez messzemenően nem így van. Amennyiben bárki orvosi vagy fogorvosi rendelő, illetve egészségügyi szolgáltató egység kialakításában gondolkozik, érdemes olyan szakemberhez, szakemberekhez fordulni, akik referenciákkal igazolt tapasztalat birtokában tudják úgy végigkövetni az építésügyi folyamatokat a tervezéstől kezdődően, hogy a legjobb és leghatékonyabb megoldás szülessen a megbízó számára.

 

Miben tudunk Önnek segíteni, ha rendelő kialakítását tervezi?

Ha valaki egészségügyi szolgáltató helyiség létrehozásán gondolkodik, érdemes a munkafolyamatok szakszerű sorrendjét betartani.

 

Milyen szolgáltatásokkal tudunk Önnek segíteni?

  • Állapotfelmérés. Sajnos sokan nincsenek tisztában azzal, hogy már a kiszemelt ingatlan megvásárlása előtt érdemes az állapotfelmérést elvégezni, hiszen vásárlás után nehéz helyzetbe is kerülhet aki orvosi rendelőt akar kialakítani egy adott ingatlanban. (Kellemetlen, ha az adásvételt követően szembesülünk olyan akadályozó tényezővel, mely megnehezíti vagy kizárja a rendelő kialakításának lehetőségét.) Az állapotfelméréssel egyidejűleg a szigorúan vett építésügyi és kivitelezési lehetőségek mellett már érdemes lehet marketing szempontból is felmérni az ingatlan fekvése szerinti lehetőségeket.
  • Tervezés. Minden felépítmény, építmény rész, helyiség nagyobb mértékű átalakításához szükséges a hatályos jogszabályok szerint megkívánt építészeti tervek elkészítése. Mivel évtizedes tapasztalattal rendelkezünk az orvosi szolgáltatás nyújtását biztosító építészeti egységek tervezésében, így a tervek elkészítésénél biztos lehet abban, hogy mind a használati érték tekintetében(kialakítás, elrendezés), mind a jogszabályi követelmények tekintetében a lehető legjobb építészeti tervet biztosítjuk Önnek.
  • Költségvetés. Nyilvánvalóan, legyen szó bármilyen beruházásról, sarkalatos pont az, hogy kulcsátadásig mennyibe fog kerülni az egész folyamat. Azt sem nagyon kell életbeli példákkal alátámasztani, hisz mindenki tudja, hogy egy nem megfelelően elkészített költségvetés mellett mennyivel drágábbá válhat egy beruházás, adott esetben akár a teljes kivitelezés is meghiúsulhat a költségvetésben előre nem tervezett költségek felmerülése miatt. Az is megemlítendő és fontos tényező, hogy a részletes költségvetés az alapja a megfelelően kialakított kivitelezési ütemtervnek. Ebből a rövid leírásból is érzékelhető, hogy a siker egyik kulcsa a szakszerű, részletes költségvetés elkészítése miatt. Természetesen ebben is tudunk Önnek segíteni, hiszen orvosi rendelők létrehozásához és kialakításához szükséges számtalan részletes költségvetést készítettünk már, melyek alapján a kivitelezés anyagi folyamatai gördülékenyen zajlottak.
  • Tervdokumentáció. Akár építtetni vagy átalakítani szeretnénk egy már meglévő épületrészt vagy helyiséget, orvosi rendelő kialakítása céljából, elengedhetetlen, hogy a rendelkezésünkre álljon egy precíz, minden szakmai részletkérdésre kiterjedően elkészített kiviteli terv. A kifogástalanul elkészített kiviteli terv rendelkezésre állása nélkülözhetetlen azért is, mivel ettől e tervtől eltérni a hatályos jogszabályok szerint tilos. A megbízó, azaz építtető számára a kiviteli terv garanciát is jelent egyúttal arra, hogy a kivitelező a megfelelő, a kiviteli tervben szereplő anyagokat és építészeti paramétereket köteles betartani. Természetesen a részletes, minden korszerű szakmai elvnek megfelelő tervdokumentáció elkészítésében is segítséget tudunk nyújtani Önnek.
  • Engedélyeztetési eljárás. Természetesen egy orvosi, fogorvosi rendelő, vagy egyéb egészségügyi szolgáltatást végző rendelő engedélyeztetésének eljárása más szakmai tudást és felkészültséget kíván meg, mint pl. egy lakás céljára szolgáló épület kivitelezése utáni engedélyeztetési eljárás. Azon túl, hogy magában az engedélyeztetés folyamatában más hatóságok is vállalnak szerepet, mások természetesen az engedély kiadásához szükséges követelmények is. Ebből következőleg érdemes olyan szakembert felkérni az engedélyeztetési eljárás végigviteléhez, aki már rendelkezik a szükséges tapasztalattal.

JELENTKEZEM A KÉPZÉSRE!

Első Egészségügyi Marketing