Vélemények

Legfrissebb hírek

További híreink

Orvosi rendelők, egészségügyi szolgáltatást nyújtó helyiségek berendezése

Orvosi rendelők, egészségügyi szolgáltatást nyújtó helyiségek berendezése

Ma már a szolgáltatást nyújtó komoly intézmények szinte kivétel nélkül nagy gondot fordítanak a megfelelő ergonómiai kialakításra a szolgáltató helyiségeket illetően. Mára már az is elfogadott, hogy akár lakások, családi házak berendezésének optimális kialakítása céljából lakberendező segítségét kérik. A szolgálató szektorban működő vállalkozásoknak azért is érdemes külön figyelmet szentelnie az ergonómia kérdéskörére, hiszen a piacon jelenlévő versenyhelyzet megkívánja, hogy a szolgáltatás szakszerűsége mellett a szolgáltatást igénybe vevők kényelme és igényei maradéktalanul teljesüljenek. Az orvosi rendelők berendezésének kialakításában vannak olyan szempontok, melyek speciálisnak tekinthetők az egyéb funkciójú helyiségek berendezésének kialakításához képest.

 

  • Általánosan elismert tény az ún. „fehér köpeny szindróma” – azaz, hogy a páciens betegsége tudatában kiszolgáltatott és félelemmel teli állapotban érkezik meg az orvoshoz. Így különösen fontos szerepet kap az, hogy a rendelő már a berendezésével és környezetével is biztosítsa azt a megnyugtató és közvetlen közeget, mely a páciens megnyugvásához és elégedettségéhez szükséges.
  • A betegjogok és adatvédelmi követelmények érvényesüléséhez szükséges bizonyos paraméterek megléte, melyekhez a rendelő megfelelő elrendezése és berendezése elengedhetetlen.
  • Szintén a szűkebb értelemben vett berendezés és kialakítás tárgykörébe tartozik az is, hogy figyelembe kell venni a mozgásában korlátozott betegek igényeit. A megfelelő mértékű tehermentesítéshez szakember bevonása szükséges.
  • A kisgyermekkel érkező páciensek igényei sem hagyhatók figyelmen kívül, hiszen pl. csecsemővel érkező anyuka elégedettsége növelhető pelenkázó helyiség és gyermekmegőrző kialakításával.
  • A rendelő vagy orvosi szolgáltató helyiség kialakításánál a bútorzatnak az ergonómiai és kényelmi szempontok mellett további feltételeknek is meg kell felelniük. Gondolni kell a bútorzat megfelelő teherbírására és természetesen a beszerzésnél a gazdaságosságot szolgáló követelményeket sem érdemes figyelmen kívül hagyni.

 

 

A rendelők berendezésénél is segítséget tudunk nyújtani Önnek, hiszen nem egy orvosi szolgáltató egység belső terének részletes kialakítását valósítottuk már meg, referenciákkal igazolhatjuk a megbízóink és megbízóink ügyfeleinek elégedettségét.

JELENTKEZEM A KÉPZÉSRE!

Első Egészségügyi Marketing

Az oldalon Google Analytics követőkódot használunk

Kérjük erősítse meg a Google Analytics követési szolgáltatásának elfogadását. A követést visszautasítása esetén folytathatja weboldalunk böngészését anélkül, hogy az adatot küldene a Google Analytics rendszerébe.