Vélemények

Legfrissebb hírek

További híreink

Orvosi praxisok kialakítása

A sikeres orvosi praxis működtetéséhez a rendelő helyiségeinek berendezése is nagyban hozzájárul. Az orvosi rendelő berendezését ezért jól meg kell tervezni, nem szabad, hogy átgondolatlanul hozzunk döntéseket, amelyeket a rendelő működtetésekor már nagyon nehéz vagy már egyáltalán nem is lehetséges visszafordítani.

Egy új orvosi rendelő vásárlásakor vagy bérlésekor, érdemes olyan szemmel, is végignézni a helyiségeket, hogy melyik milyen funkcióra a legalkalmasabb. Azt is érdemes megnézni, hogy a rendelőhelyiség a praxis bővülésekor átépíthető vagy kibővíthető-e (pl. ha egy új orvos csatlakozik hozzánk, vagy bővül a szolgáltatási paletta). Ezért kalkuláljunk úgy a helyiségekkel, hogy legyen tartalékunk, hiszen egy működő praxis esetén a helyiségek szétválasztása, felosztása gyakran, szinte megoldhatatlan feladat elé állathat minket.

Milyen szempontok szerint válasszunk rendelőt?

  • A munkaterületek funkcionális elválasztása elengedhetetlen: a fogadó-, várakozóhelyiség, az adminisztráció és a rendelő külön helyiségben kapjon helyet.
  • A rendelőbe ne lehessen belátni a várakozóhelyről vagy kintről: így a diszkréció és a zavartalan munka is biztosított.
  • A rendelésre való bejelentkezés (asszisztencia) központi helyet foglaljon el, legyen rálátás a bejáratra és a várakozóhelyre is.
  • A várakozóhelyiség a rendelő mellett foglaljon helyet, azonban ne legyen egy légtérben a bejelentkező pulttal vagy recepcióval, hiszen így a diszkréció nem biztosított.
  • A mellékhelyiség és a labor egymás mellett foglaljon helyet, egy kis ablak a két helyiség között megkönnyíti a minták kezelését.
  • Funkcionális kialakítás: stabil, a nagy igénybevétel jól tűrő bútorok és strapabíró padlóburkolat
  • Jó megvilágítás: világos helyiségek indirekt világítással.
  • Idősek,mozgáskorlátozottak és betegek számára is megközelíthető bejárat és mellékhelyiségek.

Ha ezeket az alapkritériumokat figyelembe vesszük, az pozitív kihatással lesz praxisunk működésére. A páciensek kezelése mellett a tájékoztatás, az intimszféra megőrzése és az adatvédelem is hozzájárul ahhoz, hogy betegeink maximális bizalommal forduljanak hozzánk.

Első Egészségügyi Marketing

Az oldalon Google Analytics követőkódot használunk

Kérjük erősítse meg a Google Analytics követési szolgáltatásának elfogadását. A követést visszautasítása esetén folytathatja weboldalunk böngészését anélkül, hogy az adatot küldene a Google Analytics rendszerébe.